Polaris köper Wipros industrilokaler

Fastighets AB Polaris styrelse har beslutat att köpa Wipros industrilokal på Hedensbyn i Skellefteå för 18 miljoner kronor. Köpet görs för att skapa etableringsmöjligheter. Industrilokalen inklusive kontorslokaler är 19 000 kvm.

– Skellefteå ska växa och köpet av den här industrilokalen gör det möjligt för fler etableringar, säger Robert Lindberg, VD Polaris.

Polaris är Skellefteå kommuns fastighetsbolag och är helägt dotterbolag i Skellefteå Stadshus AB. Polaris uppdrag är att möjliggöra fler etableringar och därmed öka sysselsättningen vilket behövs för att Skellefteå kommun ska bli 80 000 invånare år 2030.

Wipro är verksamma i Skellefteå och fortsätter hyra delar av industrilokalen och kontoret, ca 2 200 kvm. Wipro har i dag ca 40 anställda i Skellefteå som stödjer andra delar av verksamheten i koncernen.

– Wipro fortsätter att driva verksamheten i Skellefteå men vi har inte behov av dessa stora lokaler, säger Jan Nilsson, VD för Wipro. Vi har kompetent personal i Skellefteå som kommer att fortsätta vår produktutveckling (inklusive prototyptillverkning), produktionsteknisk utveckling, ekonomi, försäljning och eftermarknad för hydrauliska cylindrar här i Skellefteå, för den Europeiska verksamheten. Vårt viktiga laboratorium är också en nyckelavdelning i vår verksamhet i Skellefteå, säger Jan Nilsson

Med sitt huvudkontor i Bangalore har Wipro Infrastructure Engineering produktion över hela världen, som Indien, Kina, Rumänien, Sverige, Finland, Brasilien och USA.

Mäklare i affären har varit Mäklarringen Kommersiellt.

För mer information, kontakta:
Robert Lindberg, VD Polaris, 070-551 70 75
Jan Nilsson, VD Wipro Infrastructure Engineering AB, 070-661 18 84