Ta ställning för mångfald och olikheter 9 maj

”Tillsammans för Skellefteå”” arrangeras lördag 9 maj. Med glädje, färg och kärlek uttrycker vi mångfaldens givna plats i vår del av världen.

Tillsammans för Skellefteå


Dagen startar med en promenad från Folkparken till centrala Skellefteå. Med musik, scenunderhållning och feststämning på torget lyfter många olika människor fram många olika kulturer och uttryck. Tillsammans visar vi att Skellefteå är en plats för alla. Klä dig gärna så färgglatt du kan, ju mer olika vi är desto bättre. Kom och var med på den viktiga dagen.

Tillsammans för Skellefteå är ett initiativ som helt utan våld hyllar mångfald och olikheter. Det vi vill är att sätta färg på samhället.

Program 9 maj

11.00 Samling på Folkparken och uppladdning inför promenaden till centrum

11.30 Promenad till centrum med musik och gemenskap

ca 12.00 Fest och underhållning på torget. Musik, poesi, dans. Smaka bröd från olika länder och möt människor från olika kulturer.

Om Tillsammans för Skellefteå

Tillsammans för Skellefteå är en del av Tillsammansskapet. Dagen arrangeras av Trygghetsforum med representanter från Polisen, Skellefteå kommun, Mångkulturellt forum, NBV, ABF och Sensus. Initiativet är en del av Tillsammansskapet, en nationell plattform för initiativ, nätverk och föreningar som arbetar för att stärka sammanhållningen i lokalsamhället. Tillsammansskapet startades av Stiftelsen Expo tillsammans med en rad grupper i landet som jobbar ideellt och lokalt. Med en grundläggande icke-våldsprincip tar vi tillsammans fighten mot rasism och högerextremism.

Läs mer om Tillsammans för Skellefteå